University College Nordjylland
Bookmark and Share
Du er her:

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet her >

Nyhedsbrev fra

Neuropædagogiske Kompetencecenter

University College Nordjylland, Hjørring januar 2010

Godt nytår

Sneflokke kommer vrimlende hen over Diger trimlende, det knyger ud af Himlene, det sluger Hegn og Gaard, det ryger ind ad Sprækkerne til Pølserne paa Rækkerne, og Faarene ved Hækkerne faar Blink i Pelsens Haar.


Det var sådan Jeppe Aakjær skrev i 1916, og lige i øjeblikket kan vi vist alle nikke genkendende til denne gamle sang midt i vinterens hjerte.

 

Åbning af Neuropædagogisk Kompetencecenter

Her i vinterens ”hjerne” er det tid til at se tilbage på 2009, som var et år, hvor der skete store forandringer indenfor neuropædagogiske område i UCN. Den 25. november 2009 indviede vi Danmarks første Neuropædagogiske Kompetencecenter, og det var med stor opbakning. Der var 135 gæster til at gøre dagen festlig og uforglemmelig, og Kjeld Fredens fik som altid vækket vores hjerner og vores vanetænkning med sin gæsteforelæsning. Tak for de mange hilsner, mails og pæne ord i forbindelse med vores åbning.

 

Neurokonference 2010

Selvom vi har åbnet et kompetencecenter, ligger vi jo ikke på den lade side og bl.a. afvikles vores årlige neurokonference den 25. marts 2010 i Hjørring. Oplægsholderne er i år Susan Hart og Kjeld Fredens, som begge lover at komme med spændende oplæg om den nyeste hjerneforskning. 
 

Susan Hart            Kjeld Fredens                  

 

TEMAER I ÅR ER:


Neuropædagogik – en medspiller i pædagogisk arbejde.
Hvordan kan viden om hjernen og dens udvikling bruges som aktiv medspiller i pædagogisk arbejde?

 

Specialpædagogisk efteruddannelse i neuropædagogik

I foråret 2010 udbydes vores Specialpædagogiske Efteruddannelse i neuropædagogik i Hjørring, men også i Randers og fra efteråret afvikles efteruddannelse også i Sønderborg og Hillerød. Fra efteråret 2010 vil vi lave nogle opsamlings- og erfaringskurser, hvor tidligere studerende på vores efteruddannelser kan blive opdateret med den nyeste viden indenfor hjerneforskningen, udveksle erfaring og få gode ideer med hjem til det videre neuropædagogiske arbejde. Målet er at få dannet netværksgrupper, som man kan mødes med fremover og fastholde udviklingen og refleksionen over den neuropædagogiske praksis.

 

Overbygningsuddannelse i neuropsykiatri

Der udbydes også overbygningsuddannelse i Hjørring i Neuropsykiatri. Vi har afviklet et forløb i efteråret 2009, og forventer at afvikle et nyt forløb i efteråret 2010.

Overbygningsuddannelser i forbindelse med implementering af neuropædagogikken:
Der udbydes endvidere en overbygningsuddannelse i neurocoaching, hvor der bl.a. er fokus på hvorledes neuropædagogikken implementeres i den daglige praksis

 

Nye undervisere tilknyttet Neuropædagogisk Kompetencecenter

Vi har fået nye kollegaer tilknyttet Neuropædagogisk Kompetencecenter.
 

Det er lektor ved pædagoguddannelsen Ulla Hviid Damtoft, adjunkt ved pædagoguddannelsen Heidi Bang, lektor ved jordemoderuddannelsen Helle Schimmell samt adjunkt Dorte Pedersen. Deres CV kan du læse her

 

Jeg vil afslutte dette nyhedsbrev med at sige tak for samarbejdet i 2009, og med håb for et givende og udviklende samarbejde i 2010.

 

På underviserteamets vegne.

 

 

Mange hilsner

 

Anni Mortensen
Leder Neuropædagogiske kompetencecenter
anm@ucn.dk

 

Neuropædagogisk Kompetencecenter | Skolevangen 45 | 9800 Hjørring | 72 69 04 55 | kal@ucn.dk