University College Nordjylland
Bookmark and Share
Du er her:

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet her >

Nyhedsbrev fra

Neuropædagogisk Kompetencecenter

Hjørring Seminarium / CVU Nordjylland december 2007

Kære alle

 

Så sker der igen noget på den neuropædagogiske og neuropsykologiske front.

 

Vi bliver til University College Nordjylland

Forandringens vinde blæser og pr. 1.1.2008 hedder Hjørring Seminarium/CVU Nordjylland Professionshøjskolen University College Nordjylland. Men på trods af foranderlighed holder vi alligevel fast i nogle gode traditioner, og en af disse traditioner er, at vi hvert år sidst i marts måned holder neurokonferencen på Hjørring Seminarium/CVU Nordjylland.

 

Neurokonference 2008

Konferencen holdes den 27. marts 2008, og vi har fået to meget kompetente og spændende oplægsholdere til at komme til Vendsyssel. I år er det cand. psych., krops- og gestaltterapeut og børnepsykolog Susan Hart, der vil fortælle om betydningen af samhørighed og neuroaffektiv udvikling med udgangspunkt i den nyeste hjerneforskning, og professor ved Det Jyske Musikkonservatorium, hjerneforsker og jazzmusiker Peter Vuust der vil fortælle om musikkens påvirkning af mennesket auditivt, følelsesmæssigt, motorisk og sprogligt, og hvorfor vi overhovedet er udstyret med evnen til at lytte, forstå og udøve musik.

 

Der er allerede nu mulighed for tilmelding til konferencen, og vi har oplevet stor interesse for vores konference i 2008. Som tidligere år fordeles pladserne til konferencen efter først til mølle princippet.

 

Suppleringsmodul 2008

Suppleringsmodulet, hvor der arbejdes med fokus på implementeringen af neuropædagogikken med udgangspunkt i coaching afvikles i ugerne 7 og 15 2008. På modulet vil der blive rig mulighed for, at få trænet sine kommunikative kompetencer, idet der skal arbejdes i mindre netværksgrupper. Der vil være tilknyttet 4 undervisere/konsulenter til holdet, således at der er tæt opfølgning set i forhold til de kommunikative processer, der skal arbejdes med.

 

Der er stadigvæk få ledige pladser på holdet, og ansøgningsfrist er den 15. januar. Eventuelle spørgsmål kan rettes til Kirsten Larsen: kirsten.larsen12@skolekom.dk eller telefon 96 23 24 13

 

Stor interesse for efteruddannelsen

I forbindelse med vores specialpædagogiske efteruddannelse i neuropædagogik og neuropsykologi har vi nuværende 2 hold i gang, et hold i Hjørring og et hold i Hillerød. Hold 12 starter i Hjørring i uge 10 2008, og mange af pladserne på holdet er besat, så det er dejligt, at der fortsat er interesse for efteruddannelsen.

 

Vi forsøger hele tiden, at holde os ajour med, hvad der sker indenfor det neuropædagogiske og neuropsykologiske flet, selvom der i tiden kommer mange nye og spændende publikationer. Jeg vil i den forbindelse gerne gøre opmærksom på nogle spændende publikationer, der er kommet de seneste måneder.

 

Nye spændende publikationer

”Kognition og pædagogik. Tidsskrift om gode læringsmiljøer. Socialitet og læring.” Nr. 65 oktober 2007 17. årgang.


I denne publikation er der bl.a. en artikel af vores oplægsholder til neurokonferencen Susan Hart. Endvidere har Stein Bråten skrevet nogle spændende perspektiver på spejlneuroner. Og netop spejlneuroner, som var temaet på den vores sidste konference, er et neurologisk fund der bliver forsket meget i.

 

Hvis jeres nysgerrighed er vagt, vedrørende spejlneuroner, kan jeg anbefale Joachim Bauers bog: ”Hvorfor jeg føler det, du føler. Intuitiv kommunikation og hemmeligheden ved spejlneuroner.”

 

 

Dette var vist alt for denne gang. Hvis I har noget på hjertet eller hjernen, er I altid velkomne til at kontakte mig.


Afslutningsvis vil vi takke for et godt samarbejde i 2007. Med håb om et givende og udviklende samarbejde i 2008 ønskes alle en glædelig jul og godt nytår.


På Hjørring Seminarium/CVU Nordjylland vegne

 

Mange julehilsner


Anni Mortensen
Hjørring Seminarium/CVU Nordjylland
TLF. 9623-2400
Anni.mortensen1@skolekom.dk
 

Neuropædagogisk Kompetencecenter | Skolevangen 45 | 9800 Hjørring | 72 69 04 55 | kal@ucn.dk